O meni

Katja Završnik je pričela plesati pri petih letih in se je skozi leta učila raznoraznih plesov od baleta, jazza, modernih in standardnih plesov do gimnastike in akrobatskega rock’n’rolla, s katerim je Slovenijo uspešno zastopala na mednarodnih tekmovanjih.

Od leta 2005 se osredotoča predvsem na zgodnje ameriške plese Jazz iz Swing obdobja, kot so Lindy Hop, Swing, Balboa, Charleston, St. Louis Shag in Authentic jazz (tradicionalen solo jazz). Široko znanje (skoraj vseh) swing plesov ji omogoča prilagajanje plesalcem različnih stilov. Njen občutek za kontakt, odzivnost med partnerjema, muzikalnost in eleganca jo uvrščajo med najbolj iskane plesalke na sceni.

Katja trenutno živi v Ljubljani ter se zadnjih 10 let profesionalno ukvarja s poučevanjem in nastopanjem širom Evrope, Azije in Amerike.

Več o mojem ustvarjanju si lahko preberete v intervjuju za Swingzine.com in tedenski magazin največjega swing festivala na svetu, Herräng Dance Camp-a, (intervju je v angleškem jeziku): http://swingzine.com/sometimes-i-teach-people-how-to-love-themselves/.