O meni

Katja Završnik: plesati sem pričela pri petih letih in se skozi leta učila raznoraznih plesov od baleta, jazza, modernih in standardnih plesov do gimnastike in akrobatskega rock’n’rolla, s katerim sem Slovenijo uspešno zastopala na mednarodnih tekmovanjih.

Od leta 2005 se osredotočam predvsem na zgodnje ameriške plese Jazz in Swing obdobja, kot so Lindy Hop, Swing, Balboa, Charleston, St. Louis Shag in Authentic jazz (tradicionalen solo jazz). Široko znanje (skoraj vseh) swing plesov mi omogoča prilagajanje plesalcem različnih stilov. Moj občutek za kontakt, odzivnost med partnerjema, muzikalnost in eleganca me uvrščajo med najbolj iskane plesalke na sceni.

Trenutno živim v Ljubljani ter se zadnjih 12 let profesionalno ukvarjam s poučevanjem in nastopanjem širom Evrope, Azije in Amerike.

Konec leta 2020 sem svoje plesno znanje nadgradila z izobraževanjem na področju vadbe v nosečnosti in po porodu, za katero sem prejela certifikat IFPA (Pre and Post Natal Instructor) in FemFit Instructor – exercises in pregnancy and postpartum.

Več o mojem ustvarjanju si lahko preberete v intervjuju za Swingzine.com in tedenski magazin največjega swing festivala na svetu, Herräng Dance Camp-a, (intervju je v angleškem jeziku): http://swingzine.com/sometimes-i-teach-people-how-to-love-themselves/.